Vés al contingut

Festival Batecs. Octubre 2022

La primera edició del Festival Batecs va ser impulsada per les entitats Empelt i Espai de Marge i va néixer del desig d’un grup d’artistes i artesanes locals de Font-Rubí de fer xarxa, apropar la creació artística a un segment ampli de la població local i posar en valor a través del seu art el patrimoni cultural i natural de la zona. Durant els mesos previs al festival, les artistes es van anar trobant regularment, organitzant-se per comissions, dissenyant el festival i desenvolupant les seves creacions (la majoria col.laboracions entre artistes de diferents disciplines), també es van posar en contacte per col.laborar amb l’escola del poble, el Casal de la Gent Gran i el col·lectiu de dones magrebines de Font-rubí. El resultat va ser una jornada d’intervencions artístiques fetes per unes 30 artistes i artesanes locals des d’on observar i reflexionar sobre l’entorn natural amb una mirada innovadora. Els camps de conreu i boscos de les instal.lacions d’Espai de Marge es van convertir per un dia en punt de trobada de tota una comunitat (més de 400 persones) que normalment no es reuneixen al voltant de l’art.