Vés al contingut

Residències

Les residències a Espai de Marge formen l’eix principal i l’ànima de les activitats del centre. A més de proporcionar allotjament, espai i temps per al treball i la creació, són també lloc de trobada, de diàleg i d’intercanvi amb els altres residents i amb agents culturals i artístics de l’entorn. És a través d’aquest diàleg i aquestes interaccions que es generarà el saber i la inspiració que serviran de font i fil conductor per a les altres activitats organitzades per Espai de Marge.

Per poder participar en el programa de residències caldrà tenir un projecte de treball o de recerca artística o artesanal que es pugui dur a terme a les instal·lacions d’Espai de Marge, sempre que el seu desenvolupament o execució no comporti un impacte ambiental negatiu.

Al programa de residències, Espai de Marge ofereix:

  • Espai de treball i allotjament.
  • Servei d’acompanyament o assessorament artístic per part d’artistes i professionals.
  • Possibilitat de fer una presentació pública de la proposta treballada o bé un moment de portes obertes al final de la residència.
  • Contactes amb xarxes locals i internacionals (teatres, cases de cultura, galeries, centres d’art…)
  • Un ajut econòmic en concepte d’ajuda a la recerca i creació.
  • Un fons de reserva per a possibles despeses de producció. 

I a canvi, l’artista o col·lectiu ofereix: 

  • Un o diversos moments d’obertura del procés per compartir i establir un diàleg amb altres professionals i el públic general. 
  • Fer difusió dins de les seves xarxes socials de la residència a EdM.

CONVOCATÒRIES PER RESIDÈNCIES DE TREBALL I CREACIÓ

Per participar al programa de residències fora de convocatòria caldrà abonar les despeses d’allotjament i ús dels espais de treball. Es requerirà igualment, un projecte de treball, recerca o creació artística que tingui afinitat amb els principis d’Espai de Marge i s’adeqüi a les possibilitats de les seves instal·lacions, i es podran sol·licitar al llarg de tot l’any.

SOL·LICITUD DE RESIDÈNCIA FORA DE CONVOCATÒRIA