Vés al contingut

Instal·lacions

Espai de marge ofereix espais de treball i allotjament per a artistes, artesans o col·lectius artístics que treballin en una línia compatible amb els principis i els objectius d’EdM i cerquin un lloc aïllat, en contacte amb la natura i amb altres creadors per desenvolupar el seu procés de treball. S’ubica en una antiga masia i una nau adjacent que es dedicava a usos agrícoles i forestals. Amb la rehabilitació d’aquests espais s’ha habilitat un espai de residència i diversos espais de treball. La finca compta, a més, amb 78 hectàrees de bosc i conreus, que també poden acollir pràctiques artístiques, experimentals i educatives, amb la condició que es treballi amb material inocu i evitant generar impactes negatius sobre el medi ambient.

Espais de treball

La nau | Antiga bodega i taller per a maquinària agrícola reconvertit en un espai diàfan apte per a la pràctica d’activitats que impliquin moviment, com dansa, teatre, circ, performance o d’altres.

Espai diàfan de 117 m² amb coberta inclinada de 5,2 metres d’altura mínima i màxima de 7,4 metres. Està equipada amb una tarima flotant de dansa professional i un tapís de dansa de linòleum extraïble, un equip de so i instal·lació elèctrica monofàsica i trifàsica.

Els tallers | Antics galliners i estables per animals de granja reconvertits en sales de mida mitjana aptes per a tot tipus d’activitat creativa que no requereixi grans espais (pintura, ceràmica, escultura, escriptura, composició musical, producció audiovisual, etc.).

Tres sales d’entre 15,5 i 17 m² amb ventilació, llum natural i abastiment d’aigua.

La sala | Antic garatge per tractors reconvertit en una sala apta per activitats creatives que no requereixin l’ús d’aigua (tècniques seques, escriptura, composició musical, producció audiovisual, etc.) així com per a xerrades, reunions, etc.

Sala rectangular de 50 m2 amb llum natural, doble sortida al pati i a l’exterior i llar de foc. Ús compartit.

La tina | cilindre de pedra recobert per dins amb rajola ceràmica utilitzat originàriament per vinificar, reconvertit en un espai apte per acollir petites exposicions o activitats de molt petit format.

Espai circular de 17m2 amb llum natural cenital.

L‘entorn | 80 hectàrees de bosc i conreus.

Allotjament

La Casa | Té 8 – 10 places i consta de quatre habitacions individuals d’uns 8m2 amb un lavabo compartit per cada dues habitacions, dues habitacions dobles de 18,5 m2 amb lavabo propi, cuina equipada, sala amb llar de foc i pati compartits amb la resta de residents. 

La residència és una casa, però també un lloc on es poden generar trobades interdisciplinars que facilitin el diàleg i l’intercanvi entre els residents a través de la convivència quotidiana. Farà possible, a més, la creació de vincles entre la comunitat artística (inter)nacional i l’entorn cultural de l’Alt Penedès, i pot contribuir a dinamitzar la seva mobilitat internacional.

Les instal·lacions d’Espai de Marge són ideals per acollir les primeres fases d’un procés de creació o investigació que no requereixi recursos tècnics complexos, atès que compten amb totes les facilitats bàsiques, però no estan plantejades per a oferir muntatges tècnics molt especialitzats. Per a la resta de creacions, Espai de Marge pot acollir el procés de desenvolupament en qualsevol de les seves fases.

Es pot fer ús de les instal·lacions d’Espai de Marge participant al Programa de Residències o en modalitat de lloguer per hores.